0.00 лв.
Начало Благодарение на Вас Спонсори Магазин Фен зона Връзки
Новини
Новини
Новини
Новини
09.09.2016

Решения от заседанието на общо събрание проведено на 08.09.2014 г.

05.08.2016

Закриха ЦСКА ЗАВИНАГИ...Мечков и Шивиков мишкуват…

22.07.2016

Чакмаков отказва да се занимава с футбол

22.07.2016

Покана за общо събрание - 08.09.2016

22.07.2016

Допълнителна информация

Вижте всички новини
Интервюта

Проектът стартира с изграждането на трите терена, а след това с реконструкция на "А" и "Г" - 17.10.2013

Сподели във Facebook

На среща с журналисти сдружение "ЦСКА завинаги" представи плановете си за това как ще протекат ремонтните дейности. Първият етап ще включва изграждане на терени за школата, а след това поетапно ще бъдат ремонтирани секторите "А" и "Г" (през този сезон) и "В" и "Б" (през следващия). Капацитетът на "Българска армия" ще бъде увеличен до 34 хиляди.

"По време на учредителното събрание приемахме устав и документи, поради което не можахме да контактуваме с пресата. Постигнахме споразумение с футболния клуб. Щастливи сме, че най-накрая всички формалности около сдружението са факт. Вече имаме договор с отбора. Първият етап е да изградим игрищата за ДЮШ пред входа на "Българска армия", както и на тенис кортовете. Бюджетната цена на ремонта на игрищата е 1 млн. лева. Става въпрос за три игрища. Те ще бъдат предоставени на клуба, но когато не се ползват, ще бъдат свободни за ползване от желаещите граждани срещу заплащане. Най-голямото ще е за старшата възраст. То ще бъде с размери 92 на 50 метра и с подвижни трибуни за 400 зрители. Във втория етап ще има реконструкция на сектор "А" сега и на сектор "Г" през пролетта. Така ще бъде увеличен и капацитетът на стадиона. За другия сезон предстои да ремонтираме сектор "В". Там трябва да се изградят тоалетни и има още много дейности за вършене. Накрая ще се заемем със сектор "Б"", обясни председателят на "ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков.

"Сдружението има страшно много хора. То е с нестопанска цел. Не е търговско дружество и няма да генерира печалби. Всичко, което то спечели, ще бъде дадено на клуба. Няма да нарушаваме договора на ЦСКА за концесията. Ние ще менажираме базата и стадиона. Този ремонт се движи в рамките на предишния договор между клуба и министерството на спорта", допълни той.

"Ще има и трети етап. Той включва работа по базата в Панчарево, която е в много лошо състояние. Последното обаче остава под въпрос, защото от клуба могат да се справят и сами", каза още синът на първия капитан на ЦСКА.

"Тъй като темата за нови стадиони в София, които ще кандидатстват за Евро 2020, в момента е много актуална, искам да кажа, че ние ще направим един инвестиционен проект, с който стадионът ще се разшири до 34 хил. места. За да кандидатства определен стадион за Евро 2020, минималният му капацитет трябва да бъде 33 хил, а не както се тиражира в момента, че 30 хил. са достатъчни. Съвместно с клуба ще представим нашия проект на министерството, за да бъде разгледан. Считаме, че това е един от стадионите с най-голям шанс да попадне сред избраните, тъй като има прекрасна транспортна инфраструктура. Освен това има буферни зони за паркиране, ще кандидатстваме и за втори такъв паркинг на бул. "Драган Цанков", добави архитект Ивайло Мишев, който също присъства на брифинга.

В същото време ръководството стана ясно, че ръководството на ЦСКА е стартирало преговори с държавата за промяна на договора за наем на стадион "Българска армия", както и за конкретизирането на статута на земята на базата в Панчарево. Това обяви изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров на общата пресконференция с "ЦСКА Завинаги".

"Има много неуредици със земята и статутът на земята, което пречи на проектирането. Предвидено е на Панчарево да се направят три или четири игрища, както и един малък хотелски комплекс, в който футболистите ще разполагат с всички екстри. Тази земя обаче е собственост на министерството на спорта. Започнахме разговори с народни представители, за да бъде променен и договорът за стадиона. Не е нормално ЦСКА да бъде в най-неизгодното положение от всички клубове. Просто това не е нормално. Управниците трябва да бъдат разумни и да променят това нещо. Ако не, много жалко за тях", заяви Тодоров.

Фото галерия
Видео клип
« Обратно в новини
Юни 2015
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5

В онлайн магазина на ЦСКА Завинаги, всеки от вас - Фенове и любители на ЦСКА, може да направи своята благотворителна покупка. Благодарим ви.

Баскетболен клуб ЦСКА

Баскетболен клуб БК ЦСКА работи целенасочено за разширяването и бъдещето на детско-юношеската школа по баскетбол, повишаване на квалификацията на треньорите и изграждане на млади състезатели, които да станат основа на създаването на представителен мъжки отбор. В зала Румен Пейчев на стадион Българска армия се провеждат тренировки по баскетбол за деца. БК ЦСКА набира момчета, родени до 2002 г. включително, и по-малки за сформиране и попълване на отборите си.

Вижте още
Официална позиция на сдружението относно направените инвестиции

Официална позиция на сдружение „ЦСКА Завинаги” относно направените инвестиции от страна на сдружението на спортен комплекс „Българска армия” – Борисова градина

Сдружение „ЦСКА Завинаги” е сдружение в обществена полза. В изпълнение на залегналите в Устава цели и задачи на Сдружението, и на основание подписаното с ПФК ЦСКА АД споразумение за сътрудничество и най-вече по волята на дарителите на Сдружението, последното проведе широкомащабна обществена кампания за набиране на финансови средства от привърженици на бившия спортен клуб към бившето Министерство на народната отбраната „ЦСКА”, чието мото бе обновяване на спортната база на стадион „Българска армия” и създаване на по-добри условия, както за извършване на спортно-състезателна дейност, така и за упражняване и развитие на масов спорт сред населението на град София.

Вижте още
Банери

Рекламни банери на сдружението

Wallpapers

Оцветете вашия десктоп с ЦСКА!

Приятели

Наши приятели и любими места

Вижте повече